In 1961 ben ik geboren in Dordrecht en ik woon nog steeds in deze mooie oude stad in Zuid-Holland. Zo rond mijn 25ste ben ik begonnen met beeldhouwen en ik ben nooit meer opgehouden. Wat begon als hobby is echt mijn passie geworden.
In wat toen nog “Cultureel Centrum Nieuwstraat” heette (nu ToBe cultuurcentrum), heb ik onder de bezielende leiding van Ger Boonstra mijn eerste lessen in beeldhouwkunst gevolgd en ik heb daar jaren met veel plezier gewerkt. Daarna heb ik nog 3 jaar lessen gevolgd bij de Dordtse beeldend kunstenaar Marijk Renia.

Ondanks de inspirerende lessen van Marijk en Ger beschouw ik mezelf als autodidact. Mijn kennis van de verschillende steensoorten heb ik in de loop der jaren door studie en ervaring opgebouwd. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het werken in harde steensoorten zoals marmer en graniet. Maar ook het zachtere serpentijn en albast zijn stenen waar ik regelmatig en met plezier in werk. De afgelopen 25 jaar heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld, met een grote voorkeur voor torso’s.

Mijn beelden zijn krachtig door hun (bedrieglijk) eenvoudige maar subtiele vormen en stoere materiaalkeuze. Tegelijkertijd zijn ze zacht en aaibaar door hun glad gepolijste afwerking: ze nodigen uit tot aanraken.

Werk van Jeroen is te zien bij: Galerie de EtalagE in Dordrecht.

In juni van 2015 heeft Jeroen geëxposeerd op “Tussen Kunst en Tuin” in Zwijndrecht.

Op 24 en 25 oktober 2015 is zijn werk te zien op de ARA Art Fair in Zwijndrecht.

Informatie over Marijk Renia is te vinden op: www.renia.nl